DECLARACIÓ D'INDEPENDÈNCIA

DECLARACIÓ D'INDEPENDÈNCIA APROVADA EL 14 DE DESEMBRE DE 1961 PER L'ASSEMBLEA GENERAL DE LES NACIONS UNIDES:



TOTS ELS POBLES TENEN DRET D'AUTODETERMINACIÓ.
EN VIRTUT D'AQUEST DRET, ELLS DETERMINEN LLIUREMENT LLUR SITUACIÓ POLÍTICA I LLIUREMENT PROSSEGUEIXEN LLUR DESENVOLUPAMENT ECONÒMIC,
SOCIAL I CULTURAL.
UNA INSUFICIENT PREPARACIÓ POLÍTICA, ECONÒMICA, SOCIAL O D'EDUCACIÓ NO POT SERVIR MAI DE PRETEXT PER AJORNAR LA INDEPENDÈNCIA.

EP, COMPANYS !!!

HOLA, HOLA A TOTHOM, AMICS, AMIGUES, CONEGUTS I CONEGUDES, AMANTS ESTIMADES,
DESCONEGUTS I VIATGERS DE BLOCS...
ANIMEU-VOS I FEU COMENTARIS, ÉS SENZILL I M'APORTA MOLT.
I EN DEIXA PETJADA DE QUI ES PERD PER AQUEST BOSC.

diumenge, 9 de desembre del 2007

CAP ADULT NO ÉS INNOCENT

El fet de no implicar-te en una lluita, el mirar cap a un altre banda davant d'un fet concret, el no adonar-te per assabentat. Prendre una posició tipus: Això no és problema meu, jo no faig mal a ningú. tot això no atorga l'estatus d'innocent. No som innocents de les guerres llunyanes, ni tampoc innocents de les morts de balenes, i menys encara de la lluita dels pobles per la seva llibertat. No som innocents de la violència de genere, ni de la fam en el món.
En uns danys dels anomenats col·laterals no moren innocents, tret dels nens. Aquests són els únics innocents i perden aquesta condició tot just fer-se adults.
Si analitzem, tot el que ens envolta ens afecta, i ara... al segle XXI, l'era de la comunicació, fa que tot el planeta sigui part del que ens envolta. Així que si es desfan els pols, també és culpa nostra.
I tret de que siguem uns nens, no som innocents mentre no fem res per evitar tot el que està passant.