DECLARACIÓ D'INDEPENDÈNCIA

DECLARACIÓ D'INDEPENDÈNCIA APROVADA EL 14 DE DESEMBRE DE 1961 PER L'ASSEMBLEA GENERAL DE LES NACIONS UNIDES:TOTS ELS POBLES TENEN DRET D'AUTODETERMINACIÓ.
EN VIRTUT D'AQUEST DRET, ELLS DETERMINEN LLIUREMENT LLUR SITUACIÓ POLÍTICA I LLIUREMENT PROSSEGUEIXEN LLUR DESENVOLUPAMENT ECONÒMIC,
SOCIAL I CULTURAL.
UNA INSUFICIENT PREPARACIÓ POLÍTICA, ECONÒMICA, SOCIAL O D'EDUCACIÓ NO POT SERVIR MAI DE PRETEXT PER AJORNAR LA INDEPENDÈNCIA.

EP, COMPANYS !!!

HOLA, HOLA A TOTHOM, AMICS, AMIGUES, CONEGUTS I CONEGUDES, AMANTS ESTIMADES,
DESCONEGUTS I VIATGERS DE BLOCS...
ANIMEU-VOS I FEU COMENTARIS, ÉS SENZILL I M'APORTA MOLT.
I EN DEIXA PETJADA DE QUI ES PERD PER AQUEST BOSC.

dimarts, 29 de gener de 2008

EL TRACTAT DELS PIRINEUS

.
.


.
.

Fantàstic tractat entre espanyols i francesos, gràcies al qual es separa la part nord del país el dia 7 de novembre del 1659.

Doncs sí, el rei Felip IV d'Aragó signa el tractat amb el rei Lluis XIV de França sense consultar a les Corts Catalanes ni als propis afectats (oficialment no es comunica el tracte a les Corts fins al 1702).

Al 1660 França aboleix les institucions catalanes al nord de les Alberes i pràctica una dura repressió contra l'oposició (catalana evidentment).

El mateix rei Lluis XIV el 2 d'abril del 1700 no prou feliç havent dissolt les institucions, va prohibir l'ús de la llengua catalana en qualsevol acte i en documents oficials i encara avui al segle XXI, més concretament al 2008 això segueix vigent.

Amb Espanya i França mai anirem en lloc. ... i si anem a alguna banda, ben segur que hi anirem de cul.

Per això faig meva aquella dita que diu i es crida:
.
.
NI FRANÇA, NI ESPANYA...
PAÏSOS CATALANS!!!
.
.
.
Foto meva, Serra de L'Albera, a caball entre dues catalunyes. 2008