DECLARACIÓ D'INDEPENDÈNCIA

DECLARACIÓ D'INDEPENDÈNCIA APROVADA EL 14 DE DESEMBRE DE 1961 PER L'ASSEMBLEA GENERAL DE LES NACIONS UNIDES:



TOTS ELS POBLES TENEN DRET D'AUTODETERMINACIÓ.
EN VIRTUT D'AQUEST DRET, ELLS DETERMINEN LLIUREMENT LLUR SITUACIÓ POLÍTICA I LLIUREMENT PROSSEGUEIXEN LLUR DESENVOLUPAMENT ECONÒMIC,
SOCIAL I CULTURAL.
UNA INSUFICIENT PREPARACIÓ POLÍTICA, ECONÒMICA, SOCIAL O D'EDUCACIÓ NO POT SERVIR MAI DE PRETEXT PER AJORNAR LA INDEPENDÈNCIA.

EP, COMPANYS !!!

HOLA, HOLA A TOTHOM, AMICS, AMIGUES, CONEGUTS I CONEGUDES, AMANTS ESTIMADES,
DESCONEGUTS I VIATGERS DE BLOCS...
ANIMEU-VOS I FEU COMENTARIS, ÉS SENZILL I M'APORTA MOLT.
I EN DEIXA PETJADA DE QUI ES PERD PER AQUEST BOSC.

dimarts, 6 d’octubre del 2009

CARTA AL PRESIDENT D'UN PAÍS SENSE ESTAT

.
.
.
Senyor president, m’adreço a vostè, senzillament per què sento la necessitat imperiosa de fer-ho.
.
Últimament, com més me l’escolto, i ho faig, li ben juro, més pena em fa que vostè sigui el president del meu país. Amb presidents com vostè, qualsevol país es sentiria orfe, qualsevol país tindria la sensació de no tenir govern, i davant d’això l’anarquia, que he de reconèixer que tot i no ser el sistema de governar-se en el que més cregui, sempre seria millor que un president que tracta el país com si fos el producte d’una botiga, un botiguer sense classe que per moments devalua el seu producte.
.
Senyor president, president d’un país sense estat des de la meva perspectiva, i una simple regió amb autonomia (autonomia - Facultat de governar-se per les seves pròpies lleis) des de la seva perspectiva , vist el significat d’autonomia ho deixaré en una simple regió per a vostè.
.
Sembla que és ben clar que la visió del territori es molt diferent entre tots dos, em preocupa com fa més pels de fora que pels de dins, de com dóna la raó a l’estat que ens domina, ens espolia, ens insulta i ens maltracta. Em sap greu que el president del meu país es qüestioni la legalitat democràtica d’una consulta popular i defensi el dret d’uns feixistes amb un obscur passat a manifestar-se, per no dir intimidar al poble.
.
M’entristeix que es posicioni en contra del dret a expressar-se d’un poble mitjançant referèndums, que és vostè? si està en contra d’utilitzar les consultes populars democràtiques, si està en contra d’un referèndum per que el poble esculli que vol ser. Si està en contra de tot això, no serà que això de la democràcia ho té mal entès, donat que posar el que sigui a votació del poble és el més democràtic que un es pot trobar. O és senzillament por, por de que la seva opció de vot no sigui la guanyadora i l’Estat pel que treballa quedi qüestionat mundialment si fa cas omís dels resultats de l’exercici democràtic.
.
Sincerament senyor, desitjo que no torni a repetir mandat com a cap de govern del meu empobrit i espoliat país. Ni vostè ni cap altre demòcrata de seu estil.
.
Sort que tot plegat comença a fer olor d’aires nous, alguna cosa ja s’està bellugant i friso per veure i viure el dia en que no se’ns governi des d’un teatre de pantomima, sinó des d’un govern homologat i reconegut arreu del món.
.
Gràcies president, no cal que s’esforci més pel meu país.
.
.

2 comentaris:

papallopis ha dit...

Carles, tens molta raò, però jo soc més pessimista que tu. On veus els nous canvis? Fa anys també vam creure en els canvis i aqui estem, sospirant pels nous canvis que venen, de qui? No fa pas gaire, alguns pensàvem que, de debó, ara si, ara hi haurà canvis i, l'aparell va propiciar que hi hagués un tripartit dominat pels espaniolistes!!!! els que es diuen independentistes qué fan?.. fan el que ha fet sempre la nostra pobre classe politica, engantxar-se el cul amb LOCTITE a la cadira del Parlament, de la Generalitat, de l'Ajuntament, de les comisions i de tantes i tantes poltrones i poltronetes que els permeten mantenir el seu status de "poder" llogat. Menre tant, algunes declaracions de voluntats, algunes disidencies en els partits per tal de fer bullir l'olla i mantenir el poble ben distret amb "collonades". Ho fotem els collons sobre la taula o aixó s'ensorra. Per qué hem de votar a uns ineptes, mentiders i ganduls? Lo fotut del cas que no hi ha cap opció de relleu....... El sistema se la va carregant, ara il.legalitzant, ara perseguint, i la gent calla, callem, bé escrivim per desfugar-nos.
||*||

CARLES ha dit...

PAPALLOPS, ARA LES COSES ESTAN CANVIANT. HI HA MOVIMENT, JA T'HO DIC. ESCRIC POC AL BLOC, PERÒ NAVEGO FORÇA PER L'OCEÀ D'INTERNESS, I MAI COM ARA HAVIA TINGUT AQUESTA SENSACIÓ.

PEL QUE VAIG LLEGINT, FINS I TOT M'ATREVIRIA A DIR QUE A ALGUNS JA SE'LS HI ESTÀ AFLUIXANT LES GOMES DELS CALÇOTETS.

M'HA SEMBLAT DESCOBRIR FORÇA GENT AMB ELS COLLONS CARREGATS DE TANT QUE ENS ELS TOQUEN.

I EL MOMENT ÉS ARA, PER QUE ESPERAR MÉS ÉS DESAPAXEIXER.
MAI HAVIA VIST QUE ELS INTELECTUALS ES MULLESSIN SENSE COMPLEXES, FINS HI TOT COMENCEN A MANIFESTAR-SE METGES DE PRESTIGI.

A MÉS QUINA SORTIDA HI HA AMB ESPANYA?
...CAP!!!
EL MÉS TONTO, JA HO POT VEURE.

Ah!!!
..I L'ESTATUT D'AUTONOMIA, AQUELL PAPER EN BLANC, JA SE'L PODEN FOTRE AL CUL.

JA PODEN COMENÇAR A IL·LEGALITZAR TOT EL PAÍS, ENCARA QUE SI NO TENIM CAP GRUP DE LLUITA ARMADA, S'HAURAN DE TREBALLAR MOLT BÉ L'EXCUSA.
NOSALTRES ESCRIVIM EN PETITS BLOCS, PERÒ HI HA BLOCS MOLT INTERESSANTS QUE ELS SEGUEIX FORÇA GENT, ON NO ES FAN ESCRICTS PER AUTO CONSOLAR-SE. LA COSA COMENÇA A BULLIR.

ARA HEM DE SUMAR ENTRE TOTS, "TOTS", ENCARA QUE NOMÉS SIGUI A BASE DE GRANS DE SORRA

INDEPENDÈNCIA!!!
ÉS L'ÚNICA OPCIÓ VÀLIDA
L'ALTRE ÉS L'EXPOLI EXTREM, LA DESTRUCCIÓ DE LA LLENGUA, L'ASSIMILACIÓ FINS A LA DESAPARICIÓ.

REITERO INDEPENDÈNCIA!!!
INDEPENDÈNCIA!!!
INDEPENDÈNCIA!!!

...I JA T'HO DIC HI HA MOLTA GENT QUE ES BELLUGA, NOMÉS FALTA QUE NOSALTRES NO ELS HI FALLEM.

BESARKADA BAT!!!