DECLARACIÓ D'INDEPENDÈNCIA

DECLARACIÓ D'INDEPENDÈNCIA APROVADA EL 14 DE DESEMBRE DE 1961 PER L'ASSEMBLEA GENERAL DE LES NACIONS UNIDES:



TOTS ELS POBLES TENEN DRET D'AUTODETERMINACIÓ.
EN VIRTUT D'AQUEST DRET, ELLS DETERMINEN LLIUREMENT LLUR SITUACIÓ POLÍTICA I LLIUREMENT PROSSEGUEIXEN LLUR DESENVOLUPAMENT ECONÒMIC,
SOCIAL I CULTURAL.
UNA INSUFICIENT PREPARACIÓ POLÍTICA, ECONÒMICA, SOCIAL O D'EDUCACIÓ NO POT SERVIR MAI DE PRETEXT PER AJORNAR LA INDEPENDÈNCIA.

EP, COMPANYS !!!

HOLA, HOLA A TOTHOM, AMICS, AMIGUES, CONEGUTS I CONEGUDES, AMANTS ESTIMADES,
DESCONEGUTS I VIATGERS DE BLOCS...
ANIMEU-VOS I FEU COMENTARIS, ÉS SENZILL I M'APORTA MOLT.
I EN DEIXA PETJADA DE QUI ES PERD PER AQUEST BOSC.

dimarts, 23 d’octubre del 2012

SOBRE ESPANYOLS, SOVINT EM PREGUNTO...




Quan els espanyols ens acusen de nazis, de ser "naZionalistes" ho fan des de la més profunda ignorància o són pèrfids?

Quan abanderant-se en una suposada ciutadania mundial, per que l'atzar els ha fet néixer en un lloc concret del planeta, com és que veuen amb mals ulls als que tenim sentiment de pertinença a un poble en concret i reclamem la nostra llibertat col·lectiva en un temps robada?

Per què són tan agosarats acusant-nos de nacionalisme excloent, quan el seu nacionalisme expansionista, conqueridor, sempre ha intentat anorrear a tots els pobles als que han subjugat atacant la seva llengua, cultura i als propis habitants de les zones per ells envaïdes?

Si van proclamant que ells van pel món sense tenir necessitat de reafirmar-se com a espanyols, no serà només per que a ells no els cal perquè tenen un Estat al darrera que ja els hi fa aquesta feina?

De debò que es creuen que són els únics capaços d'entendre la bellesa del món, que són els únics capaços d'entendre's amb tothom i de valorar les gents i els pobles que ens enriqueixen a tots?
  

Podria omplir moltes pàgines de preguntes d'aquest estil, però no les ompliré per que em cansa molt el que força espanyols pensen, em consta que no tots, però si una gran majoria. Ja estic cansat de donar explicacions a qui no vol entendre, a qui tot s'ho pren per la banda negativa de les coses. En realitat no tinc res a discutir amb aquells que no entenen, ni volen entendre que l'únic que vull és ser com ells, que l'únic que vull és viure en un país lliure amb una llengua la pròpia, igual que ells i ser ciutadà del món des de la singularitat de ser d'un lloc concret amb una gent, amb una cultura, amb una història, un tarannà que ens diferencia a l'hora que enriqueix la pluralitat del planeta.
M'avorreixen fins la sacietat, no suporto el seu fals internacionalisme utilitzat com a disfressa del nacionalisme més ranci. 

...I sí, sóc intolerant, m'hi han tornat a força de rebre. Sóc intolerant quan menyspreen la meva llengua, sóc intolerant quan ells solets decideixen quins han de ser els meus sentiments, sóc intolerant quan insulten la meva intel·ligència encara que sigui poca. Sóc intolerant a les acusacions de mal educat per parlar la llegua de Catalunya a Catalunya, cap mal educat pot pretendre donar lliçons d'educació a ningú.

...I sí, sóc intransigent, no em penso deixar trepitjar per ningú, no em penso deixar insultar sense resposta, no penso renunciar a la dignitat que ma mare em va donar i que conservo com a gran tresor.

I finalment pel que fa al meu país, al meu poble, al meu racó de món, en sóc perseverant en la lluita per la seva llibertat, en la meva mesura, aportant el meu granet de sorra. Ja fa una pila d'anys que vaig sumant granet a granet i no renunciaré fins que aconseguim un país lliure i digne, imprescindible que sigui digne, tant com lliure.

Qui a hores d'ara no m'entengui, ja no cal que s'esforci, segurament som de països diferents i no hi ha voluntat per entendre'ns i a tots ens queda tot un planeta per trobar afinitats i comprensió.

VISCA LA TERRA, LLIURE EVIDENTMENT 

EL DECRET DE NOVA PLANTA ENCARA ÉS VIGENT A 24 D'OCTUBRE DEL 2012




2 comentaris:

nuri ha dit...

Jo ja no em pregunto....
Fa temps que vaig establir un paral·lelisme entre la relació que vaig mantenir amb el pare dels meus fills i la que hi ha entre els castellans i els catalans.
La seva mentalitat i conducta és la típica dels maltractadors: gent amb una autoestima molt baixa i que la única manera que tenen de sentir-se alguna cosa és mantenir a qui tenen a prop sota el seu jou. Incapaços d'autocrítica, potser com a estratègia de supervivència, tot cal dir-ho.
I manipuladors a l'extrem, precisament perquè duen tota la vida manipulant la seva pròpia ment.
Tan en un cas com en un altre, jo ja no em faig preguntes, ni em preocupo per la seva opinió els seus actes. Tiro milles a la meva i me'n surto, evidentment, molt millor que ell!!!!!
Segurament el principi serà dur, però mai tant com seguir com estem i a la llarga, tot es posarà a lloc!!!
Petooons!!!!!

CARLES ha dit...

CENT PER CENT D'ACORD AMB TU. PREGUNTANT-ME EN PÚBLIC PRETENC QUE TOTHOM ES DONI RESPOSTES, FINS I TOT ELLS, ELS MALTRACTADORS (BONA DEFINICIÓ PER L'OPRESSOR) QUE NO ESCOLTEN SOLAMENT TENEN EL SEU DISCURS POBRE EN ARGUMENTS I LA SEVA FE EN L'IMMOBILISME.SÓN INCAPAÇOS DE CANVIAR, PER POR EVIDENTMENT, LA SEVA BAIXA AUTO ESTIMA ELS PORTA A AQUESTES ACTITUDS, I AVERGONYITS INTENTEN VESTIR LA VERGONYA AMB EL QUE PODEN QUE ÉS BEN POCA COSA, I ES REFUGIEN EN L'INTERNACIONALISME QUAN EN REALITAT S'AFERREN AL SEU NACIONALISME RANCI COM HO FARIEN A UN FLOTADOR EN MIG DE L'OCEÀ.
ABRAÇADOTA DE LES GROSSES, CADA DIA QUE PASSA ESTEM MÉS A PROP, MALGRAT NOSALTRES MATEIXOS/ES.