DECLARACIÓ D'INDEPENDÈNCIA

DECLARACIÓ D'INDEPENDÈNCIA APROVADA EL 14 DE DESEMBRE DE 1961 PER L'ASSEMBLEA GENERAL DE LES NACIONS UNIDES:



TOTS ELS POBLES TENEN DRET D'AUTODETERMINACIÓ.
EN VIRTUT D'AQUEST DRET, ELLS DETERMINEN LLIUREMENT LLUR SITUACIÓ POLÍTICA I LLIUREMENT PROSSEGUEIXEN LLUR DESENVOLUPAMENT ECONÒMIC,
SOCIAL I CULTURAL.
UNA INSUFICIENT PREPARACIÓ POLÍTICA, ECONÒMICA, SOCIAL O D'EDUCACIÓ NO POT SERVIR MAI DE PRETEXT PER AJORNAR LA INDEPENDÈNCIA.

EP, COMPANYS !!!

HOLA, HOLA A TOTHOM, AMICS, AMIGUES, CONEGUTS I CONEGUDES, AMANTS ESTIMADES,
DESCONEGUTS I VIATGERS DE BLOCS...
ANIMEU-VOS I FEU COMENTARIS, ÉS SENZILL I M'APORTA MOLT.
I EN DEIXA PETJADA DE QUI ES PERD PER AQUEST BOSC.

dijous, 4 de març del 2010

QUAN GAIA TREMOLA

.
.
........
.
.
Quan la terra ens sacseja, ens deixa ben clar que no som els éssers humans el amos i senyors del planeta. Que és el planeta que ens permet formar part d'ell.
.
Fa uns dies, un terratrèmol devastador de 8.8 graus en l'escala oberta de Richter, amb unes repliques de fins a més de 6 graus. Han sembrat de por i angoixa les terres del centre i sud de Xile.
.
Aquest cop Gaia ha posat a prova al poble Xilè amb el desfermament d'una força descomunal, no només ha ensorrat edificis i s'ha endut unes quantes vides, que sempre són moltes. El terratrèmol ha tocat l'ànima de la seva gent. Moments angoixants els que estan vivint en aquell país, que tants exiliats catalans van acollir en el seu temps. La inseguretat, l'incertesa de retrobar gent que t'estimes, la por. Tots aquells que estant vivint i patint, que comparteixen aquesta sort, o hauria de dir dissort, estan sobrepassats per unes condicions extremes, per uns moments tant extrapolats que fan sortir el millor i el pitjor de les persones, del ésser humà.
.
..................
.
La reconstrucció del país va començar tot just la terra va deixar de tremolar. La solidaritat de la gent, l'amor i aquella estranya sensació que et lliga als llocs on has viscut, on vius, són l'espurna que no deixa defallir i fa mirar al futur.
.
.........
.
El poble Xilè se'n sortirà, n'estic convençut, un poble que li ha tocat viure èpoques molt dures i fosques se'n tornarà a sortir i refarà el seu país, ...i tornarà a ser el país que en Victor Jara va somniar.
.
.
ENDAVANT POBLE XILÈ, LA RECONSTRUCCIÓ ESTÀ EN MARXA!!!
.
.......
.
.
.